Jossain vaiheessa kuulin, et uskiksen pitäis antaa kymmenykset Jumalalle. Lähinnä se herätti närää ja vastustusta välittömästi. Että pitäis maksaa jotain?! Luulin, et kaikki on ilmaista. Okei, kirjat maksaa ja raamattukin maksoi ihan älyttömästi, mut muuten. Kamoon hei!

Vielä pahempi oli se, et ei saanu yhtään päättää mihin niitä rahoja käytetään! Siis aivan syvältä tommonen. :P Maksoin silti kiltisti, mut vaan nettotuloista. Jostain kumman syystä ajauduin muutamassa kuukaudessa lähes pankrottiin! Se niistä kymmenyksistä, päätin, ja lopetin niiden maksamisen.

Alkoi vähän tuntua siltä, ettei Jumala välitäkään minusta, muista vaan. :(

Nyt on tää taloudellinen pskatilanne jatkunu jo pari vuotta (muistaakseni) eikä loppua näy. Mitä enemmän yritän tehdä töitä, sitä huonommin on vaan koko ajan mennyt. Palkka on ihan mitätön (alle tonnin kuukaudessa), mut Kela päätti silti viisaudessaan, et hankin tulevasta elokuusta alkaen yli tonnin ja pudotti asumistuen alle yhdeksänkymmenen euron. Sossuun on ihan turha mennä kun niiden laskelmat on eri tasolla todellisuuden kanssa. Vuokrat on koko ajan rästissä. Jatkuvasti toista kuukautta maksamatta. Ei kauheesti tee mieli juhlia. :P

Kaikesta edellä kerrotusta huolimatta päätin tos muutama kuukausi sitten jotain itselleni tärkeää. Nimittäin seurata Jeesusta, maksoi mitä maksoi. Hyvä päätös! Lähinnä sen takia, että välittömästi aloin rauhoittumaan eikä pelota miten käy. Sit aloin myös maksaa kymmenyksiä uudelleen, mut tällä kertaa bruttotuloista. Maksupäätös tuli ihan vaan sen takia, että se tuntui oikealta. Pyhä Henki siis sai vakuutettua, että kannattais totella.

Luin eilen raamatusta (edelleenkään en tiedä pitääks raamattu kirjoittaa isolla alkukirjaimella) Malakian kirjasta 3 : 10:

"Tuokaa täydet kymmenykset varastohuoneeseen, että minun huoneessani olisi ravintoa, ja siten koetelkaa minua, sanoo Herra Sebaot: totisesti minä avaan teille taivaan akkunat ja vuodatan teille siunausta ylenpalttisesti."

Ajattelin, että okei Herra, nyt saat näyttää mitä seuraa kun olen tottelevainen ja et haastan sinut vastaamaan minulle. Kuulostais röyhkeältä muuten, mut Jeesuksen tähden saan rohkeasti mennä armoistuimen eteen. Niin että antaa tulla tänne vaan Herra! Otan kyllä vastaan kaiken siunauksen! Halleluja!

Nyt vaan oottelen mitä tapahtuu. :)

kuva netistä