Repeilen säännöllisesti sovinistisille kommenteille ja siitä tuohtuneiden vastineille netissä. Muualta en niitä edes lue kun ei tule maksettuja lehtiä postiluukusta. Huumorin kukka kukkii ja ainaskin minun kohdallani osasyynä voi olla kovat kiputilat ja särkylääkkeet. Siis siihen millä tavalla suhtauden asiaan. :P

Pelleillessäni aloin ajatella millainen on audi-mies (anteeks Audi, oot hyvä auto!) ja tulin seuraaviin päätelmiin:

Kun audi-mies syntyy, hän heikompana astiana (puhtaasti tieteelliseltä pohjalta ajateltuna mies on heikompikestoinen olento) tarvitsee koko ajan hoivaa. Kuten kaikki vauvat, hän tarvitsee rintaruokintaa, puhtaita vaippoja, syliä ja hoivaa. Vaan kun hän kasvaa, hänen on toteutettava stereotypioita menestyksestä. Mieshän ei voi olla pelkästään mies vaan menestyvä mies, ollakseen jotakin. Siis pelkästään ihmisyys ei riitä audi-miehelle vaan hänen täytyy osoittaa oma arvonsa muulla tavoin. Epäilen, että koulukiusaamisella on saavutettu joiltain osin omanarvontuntoa. Siinä sivutuotteena on syntynyt samanhenkisten kaveripiiri, josta pidetään kynsin hampain kiinni koko loppuelämä, jottei vain jouduttais ajattelemaan asioita toisten ihmisten kannalta. On nääs helpompi olla oikeassa porukassa kuin yksinään. Tyttöystävä ja/tai vaimo hommataan siltä pohjalta miltä tuntuu näyttää sitä (nainenhan ei ole edes hän vaan se) kavereille. Eli naisen pitää olla isorintainen, seksikäs, menestyvä, fiksu (muttei liian paljon ajatella itse vaan olla samaa mieltä miehen kanssa), mielellään melko rikas ja halukas hoivaamaan miestä (ei lapsia välttämättä, jollei miehestä ole kiva näyttää onnellista ydinperhettä). Miehen täytyy menestyä, hankkia omaisuutta (ai miksi?) ja olla ihailtu. Jos hän joutuisi kasvamaan aikuiseksi, se tekis pirun kipeää eikä millään kamalla ja maineella olis merkitystä. Audi-miehen naisen pitää osata silittää (miestä ja paitoja), jottei miehestä tunnu siltä kuin hän ei oliskaan luomakunnan kruunu. Naisella pitää olla korkeat korot, jotta sitä on kiva katsella ja ajatella härskejä.

Mitenkä tähän päästään? No, vastaan itte. Siihen päästään siten, että tehdään valintoja eri elämänvaiheissa. Valintoja, joissa uhrataan oma sielu (= mieli, tahto ja tunteet) itsekeskeisyyden ja materialismin alttarille.

Lopputulos on lähes sama kuin alkutilanne. Paitsi, että ns. aikuinen audi-mies osaa puhua.

kuva netistä