Nappi alakaa vaikuttaa ja ajatuksen lento on sen mukaista. Poistin justiin toisen blogini, jonka piti kertoo kaneista. En saanut sinne aikaan juuri mitään niin turhaan se siellä roikkui. Paree kertoa tähän yhteen vaan, jos asiaa kaneista on. Kun en oo niin kauheen innostunut kertomaan kaikesta mitä ne tekee. Mieluummin oon niiden kans itte. Ihmettelen välillä kun kanioppaissa kehotetaan aktivoimaan kania. Siis minkähän takia? Minun kanit on ihan ite aktiivisia. Paitsi kerran Kalle vaan oli ja nyhjötti niin luulin, et se on sairas. Se oli vaan huilitauolla. :P

Toinen asia mikä täytyy tässä mainita on kanien älykkyys. Ihimiset luulee niitä tyhmiksi, mut se onkin niin päin, et ihminen on tyhymä kun ei ymmärrä mitä kani yrittää kertoo. Kanit etsii erilaisia kommunikointikeinoja koska ne ei osaa puhua. Ihmiselle jää se "kuunteleminen" ja sit ymmärtäminen. Yleensä kani joutuu kertoon samaa asiaa 3 - 10 kertaa ennenko ihimisellä välähtää. Joillakin ei välähdä ikänä.

Hyvä esimerkki (vaiks niitä on kymmeniä jo) on Ninnin hinku saada oma tunneli. Kanithan elää luonnossa (keskisessä Euroopassa ja silleen) populaatioissa ja kaivavat innokkaasti tunneleita. Varsinki naaraskanit kaivaa mielellään. No, meillä kun ei saa kaivaa sisällä eikä aina pääse ulos niin Ninnille tuli kova tarve saada tunneli. Se yritti kertoo sitä toistuvasti tunkemalla minun ja seinän väliin. Ihmettelin vaan, et mikäs ny. Sit kun se oli siinä saanu huomion heräämään se alkoi nostella lakanaa ja mennä sen alle. Siis kaneilla on oma käytöstä poistettu lakana mitä ne saa myyssätä mielensä mukaan. No, sit tajusin, että tunneli. Siitä soittamaan kaverille, joka taitaa puutöitä, että Ninni olis kovasti tunnelia vailla.

Tunnelia saatiin odottaa vielä parisen viikkoo, mut Ninni ei enää oirehtinu samalla tavalla. Sille oli kerrottu, että tunnelia rakennetaan ja se tulee jahka on valmis. Ainakin se tajus, et minä tajusin mistä on kyse. Nyt meillä on tunneli. Ninni on ihan innoissaan aina esittelemässä sitä kun tulee vieraita. Laitan kuvan siitä tunnelista kunhan kerkiän, jos se nyt ketään kiinnostaa.