Juttelin eilen oman srk:n pastorin kanssa puhelimessa. Iloisesti kertoi, että sama henkilö, jolle menen vuokralle on jo aikasemmin lähettäny kirjeen seurakunnalle. Tässä kirjeessä hän etsii itselleen vuokralaista. Siis pastori tiesi koko ajan asunnosta eikä sanonu sanan puoliskoakaan vaikka tiesi myös minun tilanteeni. Teki minut hyvin surulliseksi. Ei tainnut herra pastori tajuta mitä suustaan päästeli puhelimessa.

Lisäksi pastori kertoi, että seurakunta on päättäny auttaa minua taloudellisesti. No, rahaa ei ole tullut heiltä, joten en tiedä milloin mahtavat toteuttaa päätöksen vai jääkö se vaan siihen. Yks yksittäinen perhe on auttanu minkä ovat pystyneet. Ja auttaa varmasti muutossa myös. Saakoon se perhe kaiken siunauksen.

Ajattelen niin, et koska Raamatussa selvästi sanotaan Jumalan haluavan toisten auttamista (nimenomaan leskien ja köyhien) sitä tulis noudattaa. Myös minun. Ne ihmiset, jotka ei auta kuin näkyvästi saaden siitä itselleen kunniaa, ovat palkkansa saaneet jo. Ne ihmiset, jotka salaa auttavat ahdingossa olevia, saavat palkkansa Jumalalta. Oon ittekin saanut. Useimmiten Jumala ei maksa rahassa vaan jotenki muuten. Ja aina siinä on kyse uskosta. Usko on sitä, ettei näe. Luja luottamus Herraan kasvaa just siten, että elää uskon varassa. Sitä tässä nyt teen.

Eilen lähetin viidelle eri naiselle txt:n, jossa kerroin hyvin lyhyesti tilanteestani ja sanoin, että soittakaa, jos haluatte auttaa. Jokainen heistä on kristitty. Ulkoisesti ainaskin. Vain kaksi soitti eikä kumpikaan ole omasta seurakunnastani. Se oli testi. Jo pelkkä soitto takas oli aihe pyytää näille ihmisille siunausta Jumalalta. Viis siitä pystyvätkö auttamaan. Jumala hoitaa asiaa nii ei tässä pelota.

Kysyivät mitä apua tarviin. Sanoin, et tarviin jonkinlaisen kaapiston tai senkin mihin mahtuu astioita, rahaa ja apua käytännön asioissa. Verhojen ompelu uuteen kuosiin ja loppusiivous on semmosia hommia mistä en yksin selviä. Että semmosta.

Olen surullinen siitä, ettei ihmiset välitä eikä ymmärrä mitä itselleen aiheuttavat mahdollisesti jatkossa. Millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan. Ja se paasto mihin Jumala on mielistynyt, on laupeus toisia kohtaan. Tämmösiä lukee minun Raamatussani. Vaan ehkä heillä on eri kirja?