Täällä on kaunista. Täytyy kait kuvata jossain vaiheessa, jos onnistuu kännykameralla. Ulkona on lunta ja lintuja. Lintulautakin on ja talipalloja. Närhi käy siinä joka päivä. Se on iso lintu ja kaunis. En ollu koskaan ennen nähnyt närheä luonnossa ja jäin toljottamaan sitä minuuteiksi. Tikkojakin näkyy, mut niitä oli kaupungissakin. Kaupungissa oli jäniksiä, oravia, tikkoja, harakoita, jne. Ainoat mitä täällä en oo nähnyt on varikset ja oravat. Variksista ei niin väliksikään...

Vuokraemännän kissa oli käynyt portaillani. Jäljet näkyy lumessa. Näkyy ilmestyneen lapio meikän oven viereen. Olisko jokin vinkki, että teeppäs lumityöt. Yhtenäkään päivänä en oo saanut olla ihan rauhassa. Ihan kuin sillä vuokraemännällä olis aina asiaa. Jos ei muuta niin se keksii jonkin projektin, johon sit tarvitaan jotenkin minun mielipide. Se kyttää ikkunassa koko ajan ketä kulkee tiellä tai milloin tuun. En ehdi edes takkii ottaa pois kun se on paukuttamassa väliovea. Ja se haukkuu ja arvostelee tytärpuolensa lapsia. Ne mitää lapsia enää oo kuitenkaan vaan nuoria. Minusta ne on ihan ok ja tosi mukavia. En näe heissä mitään moitittavaa. Päinvastoin.

Koiran kanssa lenkillä käynnit on nyt toistaiseksi loppu. Kuulemma sillä on juoksut eikä saa kahteen viikkoon mennä lenkille. Voi koiruus raasu. Se on suljettu alakertaan, ettei sotkeennu nojatuoli vereen. No, ainakin voin nyt tsekata mikä se ruokavalio oikeesti on. Epäilen, ettei se koira saa muuta kuin kuivamuonaa ja herkkutikkuja (jotka on tarkoitettu pienille koirille makupaloiksi). Koira on keskikokoinen ja tarvii paljon liikuntaa. Oon käyttänyt sitä n. kerran päivässä lenkillä ja joka kerta on ollu kinaa vuokraemännän kanssa. Kuulemma koira on nii vanha (8 v.), ettei sitä saa viedä kilometriä pitemmälle lenkille tai sille ei tarvi laittaa heijastinta kun ei olla koskaan ennenkään tai ei saa antaa makupalaa lenkin jälkeen kun se on jo syöny (itte se antaa sille ainaki seitsemän makupalaa päivässä; oon nähny) tai ei saa käyttää rahaa sen turvallisuuteen kun se on vaan eläin (siis ostin vaan heijastinnauhaa hihnaa varten) tai sitä ei tarvii viedä lenkille ollenkaan kun se on jo käynyt (tossa tien toisella puolella pissalla). Taitaa olla niin, et koiran tarpeista viis kunhan rouva vaan saa päättää. Oon yrittäny sanoa, että päänsäryn takia olis hyvä, että saisin käyttää sitä lenkillä. Ainakin sen hetken on parempi olla vaikka sitte se särky usein iskeekin jälkikäteen kovempana.

Kaks viikkoo on pitkä aika. :(

Sain Kela:sta päätöksen asumistuesta. Kielteinen. Rahaa ei oo tullu syyskuun jälkeen, mut kuulemma on silti tulot yli tonnin. Soitin sit sairauspäivärahasta ja kuulemma sekin päätös on kielteinen. Kela katsoo, etten lääkärinlausunnon perusteella ole työkyvytön. Soitin työterveyslääkärille, joka sen lausunnon kirjoitti. Hän vaan ihmetteli, miten sellainen päätös on mahdollinen kun nimenomaan olen työkyvytön. Välillä tekis mieli iskeä hanskat naulaan. Ei jaksais enää taistella. Vaan pakko on. Miks nää asiat menee näin vaikeeksi taas?

Sairaslomasta ei oo ollu mitään hyötyä. Kivut ei lopu eikä särkylääkkeet auta. Hoitajat pelottelee, et saan maksavaurion näillä kipulääkemäärillä. Tosin siihen menee vielä vuosia, kuulemma. En tasan ala katsomaan tätä helvettiä vuosia. Alan säästää yksityislääkäriä varten. Pakko. Soitin jo terveyskeskukseen, muttei ne ota sinne kun oon työterveyden asiakas. Sairaalaan ei pääse kuin lähetteellä. Enste pitäis saada joku lääkäri ottamaan vakavasti asia ja kirjoittamaan lähete. Sit pitäis saada vielä sairaalakin ottamaan vakavasti ja tutkimaan. En näe mitään toivoa ihmisvoimin.

Tänään ei jaksa tapella. Taidan vaan nauttia tästä päivästä ja lumesta. Katsotaan sit huomenna, jos oon vielä hengissä.