Oon seurannut uutisointia Haitin tilanteesta ja ns. humanitäärisestä avusta sinne. Sen verran mitä ny ymmärrän niin pahasti menee pieleen. On enää muutamasta vaivasesta tunnista kiinni, et ihmisillä ois mahdollisuus selvitä. Toisin sanoen varsinaisen avun olis pitänyt olla jo matkalla eilen tai toissapäivänä, et ehtis ajoissa perille. Kohta on liian myöhästä. Ihmisii on raunioissa eikä raivauskalustoa riittävästi. Lisäks ei oo vettä eikä ruokaa. Tommosten perustarpeitten puuttuminen on ratkaiseva tekijä.

Nyt ihmisiltä kerätään rahaa ja monet antaa, mut käytännössä ne rahat käytetään muuhun. Jälkiraivaukseen ja jälleenrakentamiseen enimmäkseen. Nääs kun sitten ei oo ihan nii paljon enää avuntarvitsijoita. No, onneks on nyt punanen risti, joka aattelee uhreja ja auttaa minkä ehtii. Ilman sitä tää olis totaalinen tuho vaikka semmonen se on jo nyt. Siis oikeesti.

Panin kyl merkille, et YK on lähettäny rauhanturvaajia. Uutisissa sanottiin, et USA lähettää sinne 10 000 sotilasta. Siis miks kun YK on jo siellä? Eiks niillä isoilla lentokoneilla vois tuoda raivauskalustoa, ruokaa ja vettäki? Vai tuleeks amerikkalaiset vahtimaan YK:ta? Ja lähteeks ne enää sieltä pois?

Tämmösiä ns. luonnonkatastrofeja tulee yhtä tihenevään tahtiin ja seuraava on kohta ovella, et pitäis olla valmiina nopeesti mobilisoitavat apujoukot, joilla olis lähes saman tien kuljetus, raivaus- ja muu tarvittava kalusto sekä sairaanhoitoryhmät ja oma ryhmittymä rauhanturvaajia. No, YK voi hoitaa sen ja se tuleeki tekemään sen kun sillä alkaa olla globaalisti oikeus vahtii kaikkee.

Uskovaisen näkökulmasta täs on sentään yks valopilkku; mitä enemmän merkkejä sitä lähempänä on Kristuksen takaisin paluu. Sen ajatuksen ja odotuksen avulla pärjää melko pitkälle. Tosin nykyään on hengellinen sodankäynti jo sitä luokkaa, ettei ilman PH:ä kauaa jaksais.