Satuin viime yönä katselemaan telkusta tv7:aa. Sieltä tuli yks ohjelma; Sytkäri.

Oli aika hyvä juttu vaikka vähän ärsytti kun telkussa puhuva ei käyttänyt kirjakieltä. Blogissa tuntuu aika hassulta kirjoittaa kirjakielellä joten en edes yritä. Toisaalta mitä sillä on väliä. :P

Siihen ohjelmaan: Aiheena oli evoluutio vai luomiskertomus. Aika hyvä aihe kyllä. Lähinnä se juttu oli suunnattu uskiksille (niinku minulle) ja siinä korostettiin, ettei sais tehdä kompromisseja näissä asioissa. Vaatii kuulemma paljon enemmän uskoa se, että uskoo evoluutioon kuin et uskoisi raamatun ilmoitukseen. (Pitääks muuten raamattu kirjoittaa isolla vai pienellä alkukirjaimella?)

Evoluutio sinänsä ei aiheuta kauheesti hengenahdistusta (haha) koska ihan terve maalaisjärkikin sanoo, että se on teoria, jolla ei ole riittävää (edes) tieteellistä pohjaa. Se koko homma on jonkun keksintö. Jonkun, joka ei halua uskoa siihen mihin muut. On okei uskoa mitä tahtoo, mut jotenkin koko evoluutio-homma vaikuttaa tekemällä tehdyltä.

Oli miten oli, päätin itte uskoa mieluummin Jumalan sanaa kuin jonkun aikoja sitte kuolleen ihmisen (jolla oli aivan selvästi liikaa vapaa-aikaa) ajatuksia ja päätelmiä.

Se ohjelma oli kyllä aika hyvä. En ollu aikaisemmin katsonu Sytkäriä. En kyllä usko, että alan tämän jälkeenkään sitä kyttäämään et milloin se tulee. :D

kuva netistä