Mietin onks maailma nyrjähtänyt vai minä. Jos ihmisillä ei oo rahaa ruokaan niin onkos ihme, että käyvät sienestämässä. Ilman muuta sit tulee näitä myrkytystapauksia kun ei ihmiset tajua asioista mitään. Tai onko sekään ihme, et leipäjonot kasvaa, jos on rahaa kuukaudessa 600 - 900 euroo ja vuokra nielee siitä leijonanosan. Joku poliitikko oli keksiny, et köyhyysraja on 3000 €. Hehe, en oo saanu kertaakaan edes työtä tekemällä semmosta rahaa.

En tiiä mistä sitä ilmaista ruokaa saa kun ei ole varaa tilata lehtiä. Kuulin jostain, et metodistit jakaa ruoka-avustuksia, muttei ole hajuakaan missä. Pari kertaa oon saanut ev.lut.kirkolta ruokakassin. Sen sisältö oli ainoastaan kuiva-aineita, joten ne jäi kaappiin. Paitsi kaurahiutaleet tuli syötyy. Ja näkkärit. Vaikken kyl mene vannomaan oliko se ev.lut.kirkolta. Jostain seurakunnasta kumminki.

Köyhyys pakottaa tekemään asioita. No, minulla tää päänsärky rajoittaa paljon, joten suurimman osan aikaa yritän pärjätä vähällä ravinnolla. Kunhan syön riittävän usein, ettei verensokerit laske ja päänsärky saa siitä uutta potkua.

Äiti teki itte leipää. Siis eläessään. Hän menehtyi syöpään tuossa muutama vuosi takaperin. Ja äiti muutes söi terveellisesti; sienesti, keräs marjoja ja leipoi itte. Että mistä se syöpä sit tuli kun hän ei edes polttanu tai juonu alkoholia? En tiiä. Mut leipää tai sämpylöitä voisin ehkä tehdä itte. Jos osaisin. Ehkä se ei oo kovin vaikeaa. Osas äitikin eikä ollut edes saanut juuri mitään koulutusta.

Sienestämään en voi lähtee kun asun kaupungissa enkä tiiä mihin päin edes lähtisin. Sit siellä maalla on toinen juttu. Paitsi, et tunnen kunnolla korkeintaan kanttarellin ja haaparouskun. Nii ja punaisen kärpässienen tunnistan myös. :) Ja ehkä korvasienen, jos tarkemmin aattelen.

Odotan kovasti ensi kevättä (siis ruoan puoleen) kun saan laittaa yrttejä kasvihuoneeseen ja oman kasvimaan pellon laitaan. Uusia pottuja, salaattia, ruohosipulia, persiljaa, tilliä, oreganoa, basilikaa, salviaa, porkkanoita... Nam! :p~